Informatieve theatervoorstelling

‘Mediaopvoeding’

en een gezellige kindermiddag

– 21 maart 2020 –

 

– Kan ik mijn kinderen helpen als ze online veel slimmer zijn dan ik?
– Hoe vind ik de balans tussen de mooie kant van het internet en de gevaren?
– Hoe zit dat met die WhatsApp groepen in de klas?
– Hoe ga je om met al die games die zo populair zijn?

 

Het gedrag van kinderen verandert: ze spelen meer binnen dan buiten, en hebben vooral via sociale media contact met elkaar. Sommige kinderen gamen nu al veel. Kan het kwaad? Kunnen we alleen maar meebewegen of hebben we ook nog wat te zeggen? Wat vertellen we onze kinderen over die nieuwe media? Hoe kun je kinderen begeleiden als het gaat om internet en dan hebben we het nog niet eens over alle seksuele dingen die ze daar kunnen tegenkomen. En hoe doen andere ouders dat eigenlijk?

 

Op 21 maart geeft Marije Lagendijk (Bureau Jeugd en Media) u namens Praktijk de Sleutel een rondleiding in de media-wereld van uw kind. Dit doet zij samen met acteurs van De Nieuwe Lichting die praktijksituaties laten zien. Zij laten de valkuilen zien die leiden tot misverstanden en conflicten. U wordt geprikkeld om na te denken over het maken van keuzes: wat voor soort mediaopvoeder bent u eigenlijk?

 

U gaat naar huis met veel stof voor gesprek met elkaar én uw kinderen. Een middag vol vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen!

 

Daarnaast organiseren wij een kindermiddag met Oud-Hollandse spellen. Heeft uw kind alle spellen op de spellenkaart afgevinkt, dan wacht er een beloning op hen!

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom voor een drankje, zonder een bijeenkomst bij te wonen. Deze middag is toegankelijk voor iedereen, of u wel of niet bekend bent met Praktijk de Sleutel.

 

DATUM: 21 maart 2020, start 15:00
INLOOP: 14.30
PLAATS: Myra Ceti, Steenbergen

De entree is gratis

Meld u hier aan!

 

Voor meer informatie kijk op:

www.bureaujeugdenmedia.nl

www.dnltheatercollectief.nl